vineri, 7 octombrie 2011

OAMENII FAC DIFERENTA!

Astazi traim timpuri noi.


Astazi nu mai este deajuns sa ai produse bune, sa ai preturi joase sau o distributie bine pusa la punct, astazi avem nevoie de oameni care fac diferenta.

Consumatorii vor lideri pe care iar urma, vor lideri care ar crea produse cu istorii, consumatorii vor sa vada in spatele brandurilor - personalitati.

Steve Jobs este personalitatea care sta in spatele brandurilor gen Pixar si Apple, branduri care au inspirat si continua sa aduca valoare consuamtorilor. Lansarea produsleor apple era urmarita cu sufletul la gura de sute de jurnalisti si milioane de consumatori.

Steve Jobs stia sa impresioneze, produsele pe care le lansa veneau sa satisfaca, extrem de bine, nevoile speciale ale consumaotorilor. Consumatorii se indragosteau de produsele lansate si ajungeau sa faca cozi pentru a intra in posesia lor.

In spatele acestor produse de succes era un singur om, un om care a reusit sa creeze in jurul sau un "trib".

Acest om simplu, a carui tinuta de gala se rezuma la blugi albastri si un tricou negru a revolutionat intreaga lume, aducand pe varful degetelor (la propriu) o traire intima a intregii lumi virtuale.

In spatele brandului sta omul iar in spatele omului Steve Jobs stau zeci de ani de munca si pasiune. Steve lucra nu pentru bani ci pentru ca era devotat tribului pe care-l crease. Acest om modest cu o copilarie sfasietoare si o adolescenta zbuciumata a redefinit modul in care asculatm muzica, telefonam prietenii sau navigam pe net.

Astazi, ca niciodata, avem nvoie de oameni adevarati, de oameni care sa inspire si sa contribuie la solutionarea problemelor consumatorilor. Azi vrem produse "insufletite"(marketing 3.0), produse care ar purta amprenta pasiunii si daruirii oamenilor care fac diferenta.

p.s. O studenta sirguincioasa pe nume Ostrovscaia Iaroslava mi-a trimis un link cu o alocutiune a lui Steve Jobs rostita in fata absolventilor de la Standford. Alocutiunea este geniala si v-o propun si voua.


3 comentarii:

  1. un om uimitor!Acum intrebarea ar fi ce se va intimpla cu Apple?Va mai fi un om puternic care sa pastreze si sa continue aceasta activitate la un nivel atit de inalt?

    RăspundețiȘtergere
  2. o mare pierdere pt omenire :(

    Anonim, Apple va continua sa traiasca, atat timp cat in companie vor ramane oamenii cu care a lucrat Steve ((( evident ca nu va mai fi la fel, dar totusi ideea va continua sa traiasca
    se va gasi un alt lider al tribului, dar asta va fi deja o alta istorie )


    un spot publicitar pt Apple cu campania "Think different" http://www.youtube.com/watch?v=dX9GTUMh490
    in varianta initiala, agentia de publicitate a prezentat aceasta varianta, doar cu o persoana in plus, Steve Jobs, pe cand el a zis ca nu merita sa fie alaturi de acesti oameni celebri, astfel a fost taiat din spot
    ar fi bine, acum, cei de la Apple sa rectifice greseala, caci el chiar a gandit diferit si el chiar a schimbat lumea :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Nustiu daca ati auzit,dar sa precizat ca in cazul in care Steve se imbolnavea actiunile firmei scadeau,cind se insanatosea acestea din nou cresteau,ce va fi dupa moartea acestuia?
    totusi eu zic ca produsele apple vor fi vindute si mai bine dupa moartea lui,fiindca oamenii dupa ce pierd ceva incep a pretui!

    RăspundețiȘtergere

fa si tu publica opinia ta