sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Impozit pe descantece.

La data de 23 decembrie 2010 Guvernul Roman a aprobat hotararea privind Structura Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Conform noii Clasificari au fost introduse in legalitate ocupatii gen: insotitori, valeti, dar cel mai important - astrologi, prezicatori si asimilati ocupatii incluse in categoria alti lucratori in domeniul serviciilor personale.

De la 1 ianuarie 2011 vrajitoarele si astrologii sunt obligati sa se inregistreze si sa plateasca impozite la stat. Vrajitorile ameninta oficialitatile cu blesteme si farmece, daca acestia nu vor revizui legea cu pricina. 


personal consider aceasta lege foarte inspirata. Daca avem impozite pe viciu gen, accize la alcool si tigari de ce nu am avea impozit pe alt fel de viciu gen dependenta de prezicatori de tot felul. Iar persoanele care se ocupa cu astfel de activitati trebuie sa plateasca impozit. Or indeletnicirile de acest gen aduc un profit nu rau iar profitul acesta trebuie sa fie impozitat. Astfel si vrajitoarele vor plati contributii la fondul de pensie, la asigurarile sociale, si impozit pe venit.

Romania e chiar in criza de vreme ce a ajuns sa mizeze pe venituri la buget venite din partea celor care practica "alte servicii personale". De cealalta parte este absolut corect ca toti cei care realizeaza un profit - sa plateasca impozite. 

De la 1 ianuarie cei care vor merge la ghicitori sau tot felul de prezicatori vor trebui sa ceara bon de casa. Iar revizorii care vor urmari ca vrajitoarele sa activeze in conformitate cu legislatia vor trebui sa fie supusi unui training pentru ca sa fie imuni la sarlatani si sa-si faca datoria ad literam.

Presa ca element al micromedului de marketing este influetata de astrologi si vrajitori mai mult sau mai putin voluntar. Incercand sa serveasca stirea referitoare la noua hotarare de guvern presa face marketing in favoarea unor asa numiti vrajitori. Astfel se face ca si vrajitorii fac uz de marketing influentand presa in directia promovarii serviciilor mai putin obisnuite.

Dincolo de tote cred ca e bine ca autoritatile romane nu se prefac ca nu stiu de fenomenul prezicatorilor. Odatat intrati in legalitate acesti liberi profesionisti pot fi contabilizati si monitorizati, or nu putine cazuri sunt cand acesti prezicatori pot fi pusi sub urmarire penala. Iar veniturile fabuloase provenite, foarte des, din santaj cu blesteme si farmece vor putea fi impozitate. Consumatorii vor fi si ei mai protejati, astfel daca nu se vor realiza proisiunile facute de prestatori iar consumatorii vor avea cecul isi vor putea revendica banii inapoi.

Legea e buna acuma totul depinde de hotararea autoritatilor de a  face regula in acest domeniu, or noua hotarare de guvern poate lua o cu totul alta intorsatura daca nu se  va urmari respectarea acesteia. 

Hotararea de Guvern din 23.12.2010 imi aduce aminte de imparatul roman Vespasian care venind la tron dupa Nero si gasind visteria goala a introdus o multime de taxe. Una dintre acestea era taxa pe closetele publice numite in  deradere taxe vespasiene. Fiul lui Vespasian Titus i-a reprosat tatalui sau ca lumea rade de taxa pe closete la care cezarul i-apus fiului o moneda sub nas si l-a intrebat daca miroase la care fiul a raspuns ca nu miroase, Vespasian a conchis: "banii nu au miros" (Pecunia non olet).  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fa si tu publica opinia ta