marți, 24 mai 2011

PLDM Face PLagiat Pe Jumatate

Noul spot PLDM aminteste prea mult de spotul electoral a lui Ronald Regan realizat in campania din 1984 doar ca spotul celor de la PLDM este jumatate de adevar si decei un neadevar. 

E dimineata iar in Moldova, se vor naste 100 de copii astazi dar vor muri 150 de oameni. Se intorc 100 de emigranti si pleaca 300. Peste 500 000 de pensionari isi vor ridica la timp pensia mizera, care nu ajunge nici de paine.

E dimineata iar in Moldova si fiecare al doilea Moldovean va face hepatita astazi, fiecare al 3lea copil nu va putea merge la gradinita pentru ca nu sunt locuri iar fiecare al treilea moldovean afla ca sufera de rinichi.

E dimineata iar in MOLDOVA, se nasc 100 de copii dar parintii lor nu stiu sa se bucure sau sa planga ca nu au cu ce-i hrani si nu le pot asigura un viitor. 500 000 de elevi vor merge azi la scoala, scoala in care nu sunt mingi, nu sunt banci nu este caldura, nu sunt profesori... e dimineata din nou in Moldova.



1984 Regan Campaign
2011

PLDM Campaign

Plagiat pe jumatate, plagiat de idei nu si de fapte.


7 comentarii:

  1. initial vazut doar spotul celor de la PLDM, si mi'a placut chiar foarte tare ))) ceva altfel fata de ceea ce se facea la noi, dar dupa ce am aflat de sursa initiala, putin dezamagita de ei

    de ce oare totul trebuie copiat de la altcineva, oare nu putem crea noi ceva interesant si demn de privit si peste 10 ani, daca nu mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  2. Marea problema nu e in plagiat, ci in adevarul spus pe jumatate. Daca spui ca se intorc 100 de oameni pai spune si de faptul ca pleaca 300, spune si de faptul ca pana astazi a emigrat 50% din forta de munca a RM iar pana in 2020 vor mai emigra 11% (raportul Bancii Mondiale). Daca zici ca se nasc 100 de copii spune si de rata mortalitatii, spne si de faptul ca nu sunt gradinite pentru acesti copii e.t.c Problema e in pretinsele realizari care nu sunt, in reformele care asa si nu au aparut asta-i toata problema. La Regan in spot e vorba de realizari concrete: Rata dobnazii la credite ipotecare in jumatate, rata somajului la cel mai mic nivel istoric...De aceea zic ca ar trbui sa plagieze si faptele nu doar ideile de aceea plagiat pe jumatate si din pacate totul se face la noi doar pe jumatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe 9 mai discursul prezentat de liderii politici adresat veteranilor a a fost plagiat de la un primar din provincie.
    tot PLDM a folosit in clipurile sale electorale lelodia din Madagascar http://www.youtube.com/watch?v=uO4gSn3aO7U - plagiat :)

    o zi din rutina de lucru a marketerilor de la PLDM.
    *cauta insiparie pe youtube*
    - Mișa, ia uite și clip am găsît eu aiși.
    - O, da, maladeț. Iaca în loc de it's morning again in America a să punem e dimineață din nou în Moldova de-amu a să vedem mai departe.. Cu Madagascaru ni-o spalit, că muliticu îi nou de amu, da clipu ista îi din '84.

    și o notă umoristică, "cum se fac spoturile publicitare": http://www.youtube.com/watch?v=-x8mv1oprUI
    ATENTIE: expresii vulgare, necenzurate

    RăspundețiȘtergere
  4. domnule Rapcea, macar argumentele Dvs. sa fie veridice, insa cel putin in ceea ce priveste numarul de locuri pentru copii in gradinite nu aveti dreptate. asta nu se intampla in Moldova, pt ca Chisinau nu inseamna Moldova. sau, pleaca 300 si se intorc 100 nu pt ca Moldova e saraca, si nu au sarmanii cu ce se ocupa, ci pt ca moldovenii sunt lenosi, nu vor sa gandeasca, nu vor sa lucreze (prefera sa fie codas "la Italia", iar cand vin acasa se dau mari si tari, de parca cei care raman le sunt paznicii caselor si putinelor lor averi ce le-au mai ramas).
    as putea continua, si asta nu pt ca "tin" cu PLDm, ci pt ca mi se pare un spot destul de interesant, inedit pt "piata" spoturilor electorale de la noi.
    plagiat sau nu, adaptat sau nu - spotul e bun, inclusiv frazele ce le contine.
    semnat

    RăspundețiȘtergere
  5. spot plagiat si totala lipsa de inspiratie, sau celor de la PLDM li s-a parut k moldovenii sint mai putin destepti si no fi auzit niciodata de Regan.))
    total deacord cu dvs, domnule profesor.

    RăspundețiȘtergere

fa si tu publica opinia ta