luni, 24 mai 2010

Google chemat in judecata?

Proprietarii shopping siteu-ului Britanic Foundem au apelat la serviciile avocatului Gary Reback pentru a ataca in instanta gigantul Google. Sotii Raff, proprietarii shopping site-ului Foundem afirma ca Google filtreaza rezultatele cautarilor subiectiv si ca, cei de la Google sunt autoritatea care decide rezultatele ce urmeaza sa fie afisate pentru interogarile user-ilor.


Sotii Raff afirma ca in 2006 site-ul lor a disparut brusc din rezultatele cautarilor iar taxa pentru publicitatea acestui site prin intermediul motorului de cautare Google a crescut. In tandem cu aceasta actiune Google continua sa-si promoveze propriile shopping site-uri la rezultatele cautarilor.

Sotii Raff sustin ca Google este "arbitrul tutror informatiilor de pe web si-si favorizeaza propriile site-uri in detrimentul tuturor celorlalte". Google vrea sa "controleze traficul de internet, oricine i-i submina aceasta abilitate este considerat drept un pericol"
De cealalta parte cei de la Google afirma ca misiunea motorului de cautare Google este sa avantajeze consumatorii de internet si in special de serviciu.l google search Orice act care ar impiedica afisarea rezultatelor dorite de consumatori ar submina scopurile companiei.

Avocatul sotilor Raff - Domnul Reback a sustinut o victorie impunatoare impotriva gigantului Microsoft. In 1990 acesta a reusit sa puna pe umerii Microsoft toata povara legii anti trust elaborata de Guvernul Federal. Astazi Domnul Gary Reback este iarasi gata de atac. Ce finalitate va avea aceasta istorie urmeaza sa vedem in continuare. 

sursa: NY Times

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fa si tu publica opinia ta