vineri, 24 septembrie 2010

Mugur Isarescu - Doctor Honoris Causa


De ziua economistului, la iniţiativa facultăţii de Finanţe ASEM domnul Mugur Isarescu a fost înaintat pentru titlul onorific Doctor Honoris Causa ASEM. Cu această ocazie domnia sa a ţinut o prelegere la tema rolul şi funcţile bancilor naţionale în perioadă de criză. Discursul domnului guvernator al Băncii Naţionale a României a fost unul foarte consistent şi oarecum greu de digerat, astfel domnia sa a diluat substanţa prelegerii cu nişte bancuri foarte finuţe, extrem de bine intercalate.

Domnul Guvernator a atins probleme gen stabilitatea preţurilor versus stabilitate financiară, transparenţă şi democratizarea activităţii băncilor naţionale versus Bancă Naţională cu autonomie deplină şi neinfluenţabilă de factorii politici, şi stabilitatea financiară - preocupare majoră a Băncilor Naţionale.

Discursul integral al domnului Guvernator BNR Mugur Isărescu va apare pe siteul ASEM-ului in cursul zilei de astăzi (cel putin aşa s-a afirmat de la tribună). Ţin să menţionez că la eveniment a participat şi Prim - Ministrul Republicii Moldova, domnul Vlad Filat. E de menţionat faptul că discursul domniei sale a fost foarte reuşit modelat şi ajustat atmosferei dar şi cu referire la bancurile foarte finuţe ale domnului Guvernator. Cu bancurile domnului guvernator revin ceva mai târziu.

video


stirea

Un comentariu:

  1. " Daca ati inteles mai mult de 20 % din ceea ce am spus, atunci m-am exprimat gresit" buna fraza!

    RăspundețiȘtergere

fa si tu publica opinia ta