duminică, 26 septembrie 2010

Think Global act Local

Zilele astea o vizitatoare a forumului vrm.lefora.com pe nume IARA a postat un link cu exemple de customizări ale brandurilor globale la specificul local. În această ordine de idei vin să plasez mai la vedere acest link dar şi textul integral al articolului.



Călătorind în jurul lumii, pot fi găsite pe rafturile magazinelor băcăniilor o multime de branduri cunoscute, dar cu un gust, culoare sau logo-ul neobişnuit, de exemplu, Pepsi Ice cu gust  de castravete, chipsuri Pringles gust de alge marine, M & M's albastru sau praf de dinti Colgate. 

McDonald's

În Hong Kong, McDonald's vinde Big Mac cu chifle de orez, in loc de cotleta din carne - un produs similar cu azu cu legume.





Burger-ul vegetarian indian: Maharadzhamak:




Burger cu carne de vita a la Ruse cu paine neagră în Rusia:




În Noua Zeelandă Kiwiburger pentru copiii cu sfeclă roşie şi ouă:




Franţa şi Grecia - singurele ţări din lume, în care cacao mascota «Nesquik» iniţial nu a fost un iepure Qwik, ci caracterul galben numit Grosquik:






În Marea Britanie PepsiCo produce o apă carbogazoasă cu extracte naturale pe nume Pepsi Raw . în Statele Unite aceeaşi băutură este cunoscută sub numele de Pepsi Naturale. În alte ţări un astfel de produs nu se vinde.




În Japonia, în serie limitata sunt vândute băuturile Pepsi Ice Cucumber cu gust de castravete şi Pepsi White cu gust de iaurt.




Red Bull se vinde în altfel de recipient în Tailanda:




În prezent, în lumea se produc aproximativ 70 de tipuri diferite de bauturi Fanta: în Serbia, Muntenegru şi Croaţia - Fanta-Shokata cu soc, în Armenia - Exotic (care se consumă mai mult decât cea de portocale sau de lămâe şi mango), în Elveţia şi Ţările de Jos este vândută Fanta gust de coacaza neagra.






În Germania este foarte popular o bautură ce reprezintă un amestec de cola şi fanta 1:1




În Franţa, Canada, SUA, Republica Cehă şi Lituania pot fi găsite Coca-Cola Blak cu gust de cafea.




În Thailanda, chipsuri Pringles cu gust de castravete şi alge:




Cipsurile Frito-Lays din India cu gust de amestecuri de condimente naţionale «Magic Masala».




În Statele Unite şi din alte câteva ţări poate fi întalnit M & M `s albastru cu orez. Culoarea albastră a fost adoptat de majoritatea americanilor în timpul unui vot special (Global Color Vote) în 1995.




În Belgia, Olanda şi alte câteva ţări guma de mestecat Stimorol Senses, are un ambalaj înşelător.


Colgate praf pentru dinţi vândut în India




 Marlboro în Indonezia a lansat ţigări KRETEK Marlboro, cu gust de trandafir şi cuişoare. Ambalajul tradiţional a fost schimbat pe unul de culoare visiniu spre sidef.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fa si tu publica opinia ta